V piatok popoludní sa v našom Weber Worlde v Tachloviciach uskutočnila ďalšia Grilakadémia, kurz grilovania pre našich zákazníkov pod taktovkou profesionálnych kuchárov Davida Izáka a Roberta Foukala.
Už druhýkrát v novom
Júnová Grilakadémia bola už druhým kurzom v novom formáte. V minulosti sa uchádzači kurzu rozdelili na tímy a potom na kotlových a plynových griloch Weber pripravovali len určitú položku z celého menu. V máji a teraz v júni sa prax zmenila a každý tím má na starosti prípravu kompletného menu vrátane múčnika. Výhodou je, že si každý vyskúša všetko a nebude o nič ochudobnený a navyše fakt, že všetky tímy robia to isté, podporuje zdravú súťaživosť a nabáda účastníkov kurzu ešte k intenzívnejšiemu nasadeniu a lepšiemu výkonu.
Svetové menu
Na minulom kurze konanom v máji sa uchádzači kurzu precvičovali v príprave pokrmov typických pre české grilovanie. V júni sa kurz zameral na svetovú kuchyňu a tak si naši hostia mohli pod vedením skúsených kuchárov vyskúšať, ako sa robí krkovička na jamajský spôsob, ako sa správne balí tortilla, aby sa z nej pri konzumácii všetko nevysypalo, nechýbal ani stále obľúbenejší steak z hovädzieho pupka a mrveničková buchta so slivkami ako múčnik.
Idylické počasie a priateľská atmosféra
Po krátkom úvodnom príhovore jedného z lektorov, ktorého hlavnou myšlienkou bolo, že grilovanie má byť predovšetkým zábava a nie drina, sa všetci účastníci kurzu s neskrývanou chuťou pustili do plnenia zadaných úloh. Ako už býva v našich Grilakadémiách zvykom, atmosféra bola veľmi priateľská a aj vďaka príjemnému počasiu grilovacie popoludnie rýchlo ubiehalo. Príkladné nasadenie všetkých uchádzačov kurzu bolo ocenené pochvalou od oboch lektorov, ktorá úspešných absolventov pri ceste domov nepochybne zahriala pri srdci. S výsledkom kurzu sme boli spokojní aj my a tak je viac než pravdepodobné, že sa v našej predajni Weber World Vladeko v budúcnosti stretneme pri ďalšom kurze grilovania Grilakadémia.