Pizza na kotlovom grile Weber

Urobiť pizzu na grile sa môže javiť ako mierne šialený nápad, až kým ju neochutnáte. A je to otázka niekoľkých pár minút, keď viete ako na to. Stačiť Vám bude jednoduchý kotlový gril - v našom prípade to bola kotlová 57-čka na uhlie ( ale použiť je možné aj akýkoľvek ďalší model vyššej rady grilov) a spodný kameň na pizzu. Na rozdiel od liatinového roštu sa táto keramika prehrieva inak, a pizza sa bude piecť rovnomerne. Na liatine sa Vám ju totiž asi podarí pripáliť :) No, a potom už stačí len 10-15 minút, teplota okolo 200 stupňov a je hotovo.

Syrová pizza na kotlovom grile
Na kameň dávame ešte papier na pečenie. Dôvod je jednoduchý - lepšie sa to potom umýva :)
Porciovanie pizze
pizza-na-grilu-2921
Takto vyzerá pizza kameň keď pizzu zložíte - stačí len zotrieť
No, a jedna pizza nikdy nestačí

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít