AKÁ MÁ BYŤ VNÚTORNÁ TEPLOTA MÄSA PRI ÚDENÍ V UDIARNI BORNIAK 150?

Dobrý deň, aká by mala byť vnútorná teplota mäsa pri údení v udiarni Borniak 150? Čo som sa pozerala na internete, tak sa udávajú rôzne hodnoty. Tiež by ma zaujímalo, ako dlho by sa mäso po dosiahnutí požadovanej vnútornej teploty malo ešte údiť.
02.06.2023 Radka T.

Naša odpoveď:

Údeniu zdar, Radka, ďakujeme za otázku. S vnútornou teplotou mäsa je to trochu komplikovanejšie. Záleží hlavne na tom, z akého zvieraťa mäso pochádza. Preto odporúčame si pred údením vždy dohľadať správnu teplotu jadra, podľa toho, aké mäso alebo údeniny chcete do udiarne dať. Rozdiel vnútorných teplôt pri rôznych druhoch mäsa je vidieť na prvý pohľad. Vybrali sme pre Vás 3 typy najpoužívanejších druhov mäsa.

Požadovaná vnútorná teplota mäsa pri údení:         

  • vnútorná teplota bravčového mäsa: 85 °C      
  • vnútorná teplota hovädzieho mäsa: 48-92 °C – podľa toho, ako ho máte radi      
  • vnútorná teplota hydinového mäsa: 72 °C

Akonáhle mäso dosiahne požadovanú vnútornú teplotu, môžete ho z udiarne bez obáv vybrať. Nie je potrebné ho držať v udiarni dlhšie, aby mäso nebolo vysušené.

udiaren borniak

Údenie mäsa v udiarni Borniak BBDS-N-150

Na meranie vnútornej teploty mäsa môžete využiť teplomer Meater, ktorý stráži celý priebeh údenia za Vás a akonáhle bude mäso hotové, pošle Vám upozornenie do telefónu. Ak by Vám táto moderná verzia teplomera na mäso nevyhovovala, máme v ponuke jednoduchšie verzie teplomera s digitálnym displejom.

teplomer meater

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom udiarní Borniak alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, spojiť sa s nami prostredníctvom kontaktného formulára na webových stránkach alebo sa za nami môžete vydať do kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít