Aké druhy orechov sú najlepšie pre údenie?

Dobrý deň, čítal som Váš článok na blogu o tom, ako ste udili orechy a chcem sa opýtať aké orechy sú pre údenie najlepšie . Ďakujem.
12.01.2024 František P.

Naša odpoveď:

Dobrý deň Františku, na údenie v domácich udiarňach sa hodia rôzne druhy orechov. Veľmi obľúbené sú vlašské orechy, ktoré získavajú pri údení bohatú maslovú chuť. Môžete tiež vyskúšať lieskové orechy, para orechy, mandle, kešu, pekanové orechy alebo arašidy.

Aké druhy orechov sú najlepšie pre údenie?

Dôležité je, aby boli orechy pred údením surové, nepražené a nesolené, pretože pražené orechy by sa v udiarni mohli spáliť a solené by vo výsledku boli príliš slané. Vo väčšine prípadov totiž udíme orechy obalené v obľúbenom grilovacom korení, ktoré už soľ obsahuje. Orechy po údení nechajte úplne vychladnúť. Po vychladnutí sa z orechov stane chrumkavá a chutná pochúťka.

Aké druhy orechov sú najlepšie pre údenie?

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom udiarní alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania alebo údenia, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít