Ako dlho môže bežať sušič jedla pre udiarne Borniak vkuse?

Dobrý deň, môžete mi prosím oznámiť, ako dlho môžem nechať zapojený sušič jedla pre udiarne Borniak? Mám vyskúšané sušenie mäsa (bravčový bok alebo bravčovú bábiku) iba pôsobením vzduchu, trvá cca 7-10 dní. Vzhľadom na vysoké letné teploty by som rád využil na sušenie udiareň so sušičom (domnievam sa, že by tým bolo možné držať teplotu pod 20 °C so stálou cirkuláciou vzduchu). Ďakujem za informáciu.
20.09.2023 Emil R.

Naša odpoveď:

Dobrý deň Emile, pokiaľ vieme, tak ventilátor sušiča je stavaný na dlhšiu dobu prevádzky, a tak ho aj bežne používame. Sušič jedla pre udiarne Borniak môžete nechať zapojený po celú dobu sušenia, teda aj niekoľko dní. Ventilátor v ňom zabudovaný zaistí stálu cirkuláciu vzduchu v udiarni, čo je pre sušenie mäsa nevyhnutné. Teplota v udiarni by sa mala pohybovať v rozmedzí 15-20 ° C, čo je pre sušenie mäsa ideálne.

Ako dlho môže bežať sušič jedla pre udiarne Borniak vkuse?

Udržiavanie teploty pod 20 °C je kľúčové pre prevenciu množenia baktérií. Sušič zrýchli proces sušenia, takže očakávajte kratšiu dobu ako obvyklých 7-10 dní.

Ako dlho môže bežať sušič jedla pre udiarne Borniak vkuse?

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom príslušenstva k udiarňam alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít