AKO DLHO VYDRŽÍ SUŠENÉ MÄSO Z ELEKTRICKEJ UDIARNE?

Dobrý deň, chceli by sme skúsiť v elektrickej udiarni pripraviť jerky. Kolegyňa, ktorá nám pomáhala udiareň vybrať, hovorila, že je to možné. Čo som čítal, tak sušené mäso vydrží pokojne aj celý rok. Príde mi to až neuveriteľne dlho. Čím je to spôsobené? Dá sa rovnaký výsledok dosiahnuť sušením mäsa v elektrickej udiarni?
03.02.2022 Dušan M.

Naša odpoveď:

Pozdravujeme Dušan, dlhá trvanlivosť je spôsobená konzervantmi a samotným sušením mäsa, ktoré zbaví mäso vody. Ako konzervant môžete použiť napríklad cukor, ktorý chráni mäso pred oxidáciou. Cukor ďalej zabraňuje v tvorbe mikroorganizmov, čo je dôvod prečo sirupy, marmelády a podobné výrobky majú takú dlhú trvanlivosť.  

suseni mase

Príprava jerkov v udiarni Borniak

Ako konzervant sušeného mäsa sa ďalej používajú:        

  • ocot v kombinácii so soľou
  • alkohol      
  • med

Či ste mäso pripravili v sušičke alebo v udiarni nemá na trvanlivosť mäsa vplyv. Na čo najdlhšiu trvanlivosť odporúčame mäso skladovať pri izbových teplotách v tmavých priestoroch. Na predĺženie trvanlivosti potom môžete mäso vložiť do vrecúšok, z ktorých pomocou vákuovačky vysajete vzduch. 

susene maso

Vedeli ste že

prípravu sušeného mäsa v udiarňach Borniak môžete výrazne urýchliť pomocou vysúšača mäsa/jedla?

vysúšač jedla

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom sušenia mäsa alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom udiarní, neváhajte a obráťte sa na nás. Môžete volať na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov. 

1-jak-je-mozne-ze-se-jerky-nezkazi
2-jak-je-mozne-ze-se-jerky-nezkazi
3-jak-je-mozne-ze-se-jerky-nezkazi

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít