Ako mám piecť pizzu na kotlovom grile?

Dobrý deň. Mám doma gril Original Kettle 47 cm a kameň na pizzu. Pri grilovaní najprv rozpálim plný komín brikiet, a keď sú biele, dám ich do grilu. Brikety umiestnim do stredu kotla a oba prieduchy nechám otvorené. Keď chcem grilovať klasicky na rošte, čakám so zavretým poklopom asi štvrť hodiny, kým začnem grilovať. Keď robím pizzu na kameni, mám tiež čakať 15 minút alebo môžem dať pizzu na kameň hneď?
10.07.2017 Iva P.

Naša odpoveď:

Dobrý deň, ďakujeme za vašu otázku. Pri kotlových griloch všeobecne platí, že majú podstatne horšiu reguláciu teploty ako plynové grily. Vo vašom prípade by som pri pečení pizze na kameni zvolil ako palivo drevené uhlie Weber, ktoré sa rozhorí skôr a dokáže rozpáliť váš gril na výrazne vyššiu teplotu. Brikety nie sú na prípravu pizze v kotlovom grile príliš vhodné. Oveľa viac sa hodia na pozvoľnejšie a dlhšie trvajúce grilovanie. Inak je váš postup pri rozpaľovaní grilu správny. V prípade záujmu o naše drevené uhlie Weber, alebo ak by ste mali nejaké ďalšie otázky, neváhajte nás osloviť. Obrátiť sa na nás môžete prostredníctvom zákazníckej linky, na našich webových stránkach môžete využiť kontaktný online formulár alebo nás môžete prísť navštíviť do našej kamennej predajne Weber World Vladeko v Tachloviciach (medzi Zličínom a Rudnou u Prahy), kde s vami všetko, čo budete chcieť vedieť, preberie jeden z našich technických poradcov.

1762016-gril-seminar-live-111
1762016-gril-seminar-live-116
1762016-gril-seminar-live-124
1762016-gril-seminar-live-135
img-2992
img-2971

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít