Naša odpoveď:
Dobrý deň, ďakujeme za Vašu otázku. Nič špeciálne na to nie je potrebné. Stačí na to zaobstarať piliny a štiepky na údenie do generátora dymu, ako je to aj pri údení studeným dymom. V prípade, že vlastníte udiareň Bradley budete potrebovať miesto štiepky údiace brikety. U udiarne Borniak sú to potom už spomínané štiepky.
Ďalšia vec, ktorú treba pri údení teplým dymom urobiť, je nastaviť v udiarni správnu teplotu. Na údenie teplým dymom by sme mali vnútro udiarne držať na teplote medzi 50 až 60 °C. To urobíme za pomoci ovládacieho panelu udiarne, ktorý sa väčšinou nachádza na rovnakej strane ako generátor dymu, alebo je súčasťou generátora, ako môžete vidieť na obrázku nižšie.
Udiareň Bradley Smoker 6 digitálna
Okrem údenia teplým dymom existuje údenie horúcim dymom. Ako asi uhádnete údenie horúcim dymom sa od predchádzajúceho spôsobu líši v nastavení vnútornej teploty udiarne, ktorá sa v tomto prípade pohybuje medzi 80 až 100 °C. Pred tým, než mäso do takto rozohriatej udiarne vložíme, je dobré ho včas vybrať z chladničky, aby sa dostalo na izbovú teplotu. Ďalej dbajte na to aby sa mäso nedotýkalo stien udiarní, alebo ostatných údených kúskov.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom údenia alebo samotných udiarní, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Čo už všetci dobre vieme – domáca udiareň je tradičným av posledných rokoch opäť veľmi obľúbeným...
Pretože sa rýchlo blížia vianočné sviatky a koniec roka, pripomenieme si, ako to v tomto období...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Žádné produkty