Ako na údenie teplým dymom?

Dobrý deň, prosím o radu, ako sa údi teplým dymom. Vlastním elektrickú udiareň, musím k nej niečo dokúpiť?
05.10.2021 Marek P.

Naša odpoveď:

Dobrý deň, ďakujeme za Vašu otázku. Nič špeciálne na to nie je potrebné. Stačí na to zaobstarať piliny a štiepky na údenie do generátora dymu, ako je to aj pri údení studeným dymom. V prípade, že vlastníte udiareň Bradley budete potrebovať miesto štiepky údiace brikety. U udiarne Borniak sú to potom už spomínané štiepky.

Ako na údenie teplým dymom?

Ďalšia vec, ktorú treba pri údení teplým dymom urobiť, je nastaviť v udiarni správnu teplotu. Na údenie teplým dymom by sme mali vnútro udiarne držať na teplote medzi 50 až 60 °C. To urobíme za pomoci ovládacieho panelu udiarne, ktorý sa väčšinou nachádza na rovnakej strane ako generátor dymu, alebo je súčasťou generátora, ako môžete vidieť na obrázku nižšie.

Ako na údenie teplým dymom?

Udiareň Bradley Smoker 6 digitálna

Okrem údenia teplým dymom existuje údenie horúcim dymom. Ako asi uhádnete údenie horúcim dymom sa od predchádzajúceho spôsobu líši v nastavení vnútornej teploty udiarne, ktorá sa v tomto prípade pohybuje medzi 80 až 100 °C. Pred tým, než mäso do takto rozohriatej udiarne vložíme, je dobré ho včas vybrať z chladničky, aby sa dostalo na izbovú teplotu. Ďalej dbajte na to aby sa mäso nedotýkalo stien udiarní, alebo ostatných údených kúskov.

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom údenia alebo samotných udiarní, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít