Naša odpoveď:
Dobrý deň, Karol, ďakujeme za otázku. Aj keď sa radí salámy medzi údeniny, veľa dymovej arómy v nich nenájdete. Salámy totiž neprešli klasickým údiacim procesom. To však môžete zmeniť, keď ich dáte na 2-3 hodiny do udiarne. Udiareň nemajte roztopenú na príliš vysokú teplotu, aby Vám črevo salámy nepopraskalo. Vnútorná teplota udiarne okolo 50 °C je teda viac ako dostačujúca. Do elektrickej udiarne zaveste salámu pomocou tyče na údenie, ku ktorej ho pripevníte potravinárskym povrázkom. Rovnako tak môžete salámu priviazať k roštu.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom údenia mäsa alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Čo už všetci dobre vieme – domáca udiareň je tradičným av posledných rokoch opäť veľmi obľúbeným...
Pretože sa rýchlo blížia vianočné sviatky a koniec roka, pripomenieme si, ako to v tomto období...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Žádné produkty