Naša odpoveď:
Pozdravujeme, Ondra. Údenie kurčaťa sme si už párkrát vyskúšali a môžeme jedine odporučiť. Základom pre údené kura je poctivý rôsol, do ktorého mäso pred údením naložíme.
Na lák na údenie kurčaťa si pripravte tieto suroviny:
Soľ vo vode zamiešajte a nechajte 5 minút povariť. Následne počkajte až nálev trochu vychladne a dajte ho do chladničky. Až bude mať rôsol cca 6 ° C kura do neho celé ponorte a dajte späť do chladničky aspoň na 16 hodín.
Kurča z láka vyberte, osušte a ideálne nechajte hodinku odpočívať pri izbovej teplote. Medzitým si môžete rozkúriť udiareň. Teplota by sa v nej mala pohybovať medzi 80-90°C. Hydina sa údi pri vyšších teplotách, aby sa zničili nežiaduce baktérie, ktoré môže mäso obsahovať. Mäso budete údiť približne po dobu 6 hodín. Vďaka teplomeru na mäso, budete presne vedieť, kedy je kura hotové. V tomto prípade potrebujeme dosiahnuť vnútornú teplotu 65 ° C v kuracích pŕs (jadro mäsa) po dobu minimálne 10 minút.
Čo už všetci dobre vieme – domáca udiareň je tradičným av posledných rokoch opäť veľmi obľúbeným...
Pretože sa rýchlo blížia vianočné sviatky a koniec roka, pripomenieme si, ako to v tomto období...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Žádné produkty