Naša odpoveď:
Dobrý deň Iveto, na Vašu otázku ohľadom udržania konštantnej teploty vo vnútri bočnej udiarne Pit Boss nie je úplne jednoduchá a jednoznačná odpoveď. Je to do značnej miery umenia. Každopádne sa Vám pokúsime priblížiť, ako to funguje.
Nastavenie a udržanie teploty v bočnej udiarni Pit Boss docielime tým, že použijeme ovládač teploty na riadiacej jednotke peletového grilu. Nastavíme ho na Smoke Settings. Ďalej nastavíme na tlačidle P SET požadovanú teplotu. Toto tlačidlo sa používa na jemné doladenie teploty a má až osem možných variantov. Predvolené továrenské nastavenie je P4. Pokiaľ si nastavíte inú hodnotu, táto hodnota potom bude primárne uložená (zablokovaná) na Vašom grile. Ešte treba upozorniť na nutnosť úpravy z Fahrenheita na stupne Celzia. Pri takto nastavených hodnotách bude gril pracovať pri nízkych teplotách, ale nezhasne.
Avšak prax môže byť trošku odlišná a treba získať určité znalosti a skúsenosti s ovládaním. Podľa našich skúseností odporúčame najskôr mäso pripraviť (ugrilovať) v hlavnej grilovacej komore a potom premiestniť do údiaceho boxu. Tu po dobu 2 – 3 hodín zaúdiť. Tiež je nutné pracovať s klapkou a komínom údiacej komory.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom peletových grilov alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Vianoce sa blížia a my sme pre vás pripravili skvelý výber vianočných darčekov, ktoré potešia...
Chcete grilovať ako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka súťaže MasterChef Česko, nám na...
Leto je tu a k nemu patria aj výlety, ktoré nás stoja veľa energie, obzvlášť ak sa rozhodnete...
Žádné produkty