Naša odpoveď:
Pozdravujeme, Láďo, a ďakujeme za otázku. Barbecue je, v Amerike veľmi obľúbené, pomalé grilovanie, ktoré prebieha pri nižších teplotách a to v rozmedzí cca 100-150 °C. Ďalej je ideálne, keď sa mäso griluje rovnomerne zo všetkých strán. Pri plynových griloch Campingaz to môžete docieliť napríklad tak, že kus mäsa umiestnite na horný rošt, aby naň zospodu nesálalo príliš veľké teplo. Keby ste ho nechali na hlavnom liatinovom rošte grilovala by sa hlavne spodná časť mäsa. Než mäso umiestnite na horný rošt, nezabudnite ho zatiahnuť na rozpálenej liatine, aby si udržalo čo najviac šťavy.
Pri pomalom grilovaní si tiež môžete pomôcť pizza kameňom Culinary Modular. Ten je možné vymeniť za okrúhlu časť liatinového roštu Culinary Modular alebo položiť kamkoľvek na grilovaciu plochu. Dôležité však je, aby sa keramický kameň zahrieval postupne spolu s roštom, aby nedošlo k teplotnému šoku, ktorý by mohol kameň poškodiť.
V praxi bude pizza kameň rozptyľovať žiaru z horákov a mäso sa bude grilovať viac rovnomerne. Mäso nemusíte grilovať priamo na keramickom kameni, ale môžete využiť liatinový riad, ktorý navyše zachytí aj vypečenú šťavu z mäsa. Výrobca na tieto účely ponúka širokú škálu príslušenstva pre grily Campingaz.
Barbecue je super, keď sa chystáte pripraviť väčšiu hostinu, pretože robíte veľký kus mäsa, ktorý zasýti veľa ľudí. Pri bežnom grilovaní by ste si návštevu veľmi neužili, pretože by ste stáli počas návštevy stále pri grile a obracali steaky. V tomto prípade si všetko pripravíte dopredu a potom už len hotové mäso naporciujete až hostia dorazia.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom grilov Campingaz alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Čo už všetci dobre vieme – domáca udiareň je tradičným av posledných rokoch opäť veľmi obľúbeným...
Pretože sa rýchlo blížia vianočné sviatky a koniec roka, pripomenieme si, ako to v tomto období...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Žádné produkty