Ako zakúriť v kotlovom grile Outdoorchef?

Dobrý deň, pozeral som na kotlové grily Outdoorchef a oproti iným mi príde rozdielny systém kúrenia. Akým spôsobom sa v grile kúri? Ďakujem.
24.03.2021 Vojta L.

Naša odpoveď:

Dobrý deň Filipe, Ďakujeme za Váš dotaz. Systém kúrenia je skutočne trochu rozdielny oproti grilom iných značiek, nejde však o nič zložité či obmedzujúce. Rozkúrenie grilu je úplne jednoduché, najprv na najspodnejšiu mriežku grilu vložíme dve až tri podpaľovacie kocky a zapálime.

Ako zakúriť v kotlovom grile Outdoorchef?

Následne vložíme dierovanú nerezovú misku na držiaky, vďaka ktorým tak medzi dňom grilu a samotným uhlím vznikne priestor, z ktorého gril môže sať dostatok vzduchu. Na túto misu potom príde samotné uhlie, ktoré teda iba nasypeme do stredu misy a necháme rozhorieť, čo potrvá asi 30 minút a potom už môžete ísť grilovať.

Ako zakúriť v kotlovom grile Outdoorchef?

Pred začatím grilovania je potrebné sa rozmyslieť, akým štýlom budeme chcieť gril používať, pretože Grily Outdoorchef nám poskytujú možností viac. Buď na takto pripravený gril s rozpáleným uhlím iba nasadíme grilovací rošt a gril budeme používať ako každý iný – teda tak, priamo nad uhlím bude najväčší žiar a pri okrajoch bude žiar menší. Nie je teda skoro možné vytvoriť si zónu na nepriame grilovanie.

Ako zakúriť v kotlovom grile Outdoorchef?

Táto možnosť prichádza s použitím špeciálneho lievika, ktorý je samozrejme súčasťou grilu. Pri jeho použití je nutné najskôr pomocou klieští presunúť rozpálené uhlie k jednej strane grilu. Následne sa do stredu postaví miska na odkvapkávajúci tuk, do ktorej nezabudnite naliať trochu vody (prípadne piva či vína na navoňanie mäsa), aby nedochádzalo k pripaľovaniu omastku a zároveň bude vyparujúca sa kvapalina mäsu pridáva vlhkosť a brániť jeho vysušeniu.

Ako zakúriť v kotlovom grile Outdoorchef?

Nad misku potom umiestnime samotný lievik, do ktorého dvoch pripravených dierok následne usadíme aj grilovací rošt. Keď sa teraz pozriete, v jednej časti lievika je diera, pod ktorou je rozpálené uhlie. Nad toto miesto položíte mäso na zatiahnutie. Keď máte pocit, že je mäso dostatočne sprudka opečené, jednoducho pomocou klieští chytíte rošt a celý ho o 180 stupňov pootočíte, pričom mäso z roštu nemusíte vôbec dávať dole! V tejto chvíli je cez dieru v lieviku vidieť priamo na nerezovú misku, pretože všetko rozpálené uhlie sa nachádza schované pod druhou stranou lievika a vyžarované teplo je rovnomerne distribuované do celého grilu.

Ako zakúriť v kotlovom grile Outdoorchef?

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom grilov alebo samotného grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít