Naša odpoveď:
Dobrý deň, Zuzana, ďakujeme za otázku. Do misky na odkvapkávanie vo vnútri údiacej komory sa dá použiť akýkoľvek piesok. Dôležité však je, aby bol piesok čistý. Zaobstarať ho potom môžete napríklad v akomkoľvek hobbymarkete. Aby ste si ušetrili aj prácu s čistením nerezovej odkvapkávacej misky, môžete ju pred nasypaním piesku vyložiť alobalom. Len Vás ešte musím upozorniť, že piesok sa smie používať iba v nádobe, kde odkvapkáva tuk. Tá, do ktorej odpadávajú žeravé štiepky, musí byť z bezpečnostných dôvodov naplnená vodou. Piesok odporúčame meniť po každom údení.
Navyše, voda sa dá použiť aj v miske, ktorá je určená na tuk. Je to dokonca vhodnejšia metóda, pretože takto sa horúci tuk schladí a následne z neho nejdú výpary na údené mäso. Misky na štiepky a na tuk odporúčame kontrolovať cca po dvoch hodinách. Ak budú misky veľmi plné, je potrebné ich obsah vyprázdniť a naplniť ich novou vodou.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom udiarní alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, spojiť sa s nami prostredníctvom kontaktného formulára na webových stránkach alebo sa za nami môžete vydať do kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Vianoce sa blížia a my sme pre vás pripravili skvelý výber vianočných darčekov, ktoré potešia...
Chcete grilovať ako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka súťaže MasterChef Česko, nám na...
Leto je tu a k nemu patria aj výlety, ktoré nás stoja veľa energie, obzvlášť ak sa rozhodnete...
Žádné produkty