Čistenie teplomera vo vnútri udiarne

Dobrý deň, mám taký menší prevádzkový problém. Mám špecifickú udiareň dovezenú zo zahraničia, ktorá má teplomer aj vo vnútri komory. Môj problém je, že neviem, ako ho správne vyčistiť, aby budúce údené jedlo nechutilo po chémii z čistenia. Mám na teplomere veľa pripečených kúskov údeného mäsa a mastnoty, že čísla na teplomeri neprečítam. Ďakujem za radu.
04.11.2020 Marek T.

Naša odpoveď:

Dobrý deň, ďakujeme Vám za otázku. Teplomer je vo Vašom prípade najskôr pevnou súčasťou udiarne a logicky by sa teda dalo povedať, že akýkoľvek čistič použijete na rošty a ďalšie súčasti udiarne, môžete použiť aj na teplomer. Dôležité je nebáť sa a začať. Akonáhle raz začnete už to musíte dokončiť.

Stačí dávať trochu viac pozor pri manipulácii s čističom. Pokiaľ budete teplomer čistiť čističom na báze alkoholu, použite len malé množstvo a snažte sa všetky nečistoty odstrániť skôr tlakom na handričku, ktorou nečistoty zotrite. V prípade že chcete mať istotu, pred ďalším údením nechajte udiareň bežať nejaký čas na prázdno. Druhou cestou je použitie octu, ktorý je úplne nezávadný a nemal by po ňom zostať zápach ani chuť, pokiaľ udiareň po čistení dobre vyvetráte. Čistenie sa stáva ľahkým a zábavným. Od údenia Vás teraz už nič neodradí. Tak to vyčistená udiareň je potom pripravená na ďalšie údenie bez obavy, že by ste niečo pokazili.

Čistenie teplomera vo vnútri udiarne

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom čistenej udiarne, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov. Neváhajte nás kontaktovať za každej situácie. Žiadna otázka pre nás nie je mimo misy.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít