Naša odpoveď:
Dobrý deň Jane, ak máte chuť na dokonale ugrilované kura, ale nemáte ku grilu na drevené uhlie otočný ražeň, existuje niekoľko alternatívnych metód, ako dosiahnuť podobný výsledok. Jednou z možností je použitie nerezového pekáča na kura Napoleon, ktorý umožňuje kura grilovať stojaci. Vďaka tomu sa mäso rovnomerne prepečie zo všetkých strán a zostane šťavnaté. Do nádobky na marinádu uprostred pekáča navyše môžete pridať pivo alebo ovocnú šťavu, aby kura získalo bohatú a zároveň originálnu chuť.
Alternatívne, môžete kura pripraviť na grile pomocou techniky nepriameho grilovania - metódou Low & Slow. V grile na drevené uhlie Vám na to stačia iba dve palivové nádoby, do ktorých umiestnime rozžeravené grilovacie brikety či drevené uhlie. Nádoby umiestnime v grile po stranách, aby kura postavené uprostred grilu bolo mimo priamej žiary. Gril uzavrite a počas grilovania minimálne otvárajte, aby sa kura peklo zo všetkých strán rovnomerne. Aj bez otočného ražňa môžete doma pripraviť vynikajúce grilované kura.
V prípade, že budete mať nerezový pekáč Napoleon záujem, alebo keby ste sa chceli opýtať na niečo ďalšie, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Chcete grilovať ako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka súťaže MasterChef Česko, nám na...
Leto je tu a k nemu patria aj výlety, ktoré nás stoja veľa energie, obzvlášť ak sa rozhodnete...
Ako býva naším dobrým zvykom – všetko, čo máme, musíme vyskúšať! Nášmu záťažovému testu sa...
Žádné produkty