Naša odpoveď:
Dobrý deň Marku, nepíšete síce, aký typ udiarne máte, ale pravdepodobne kyslé klobásy spôsobilo to, že Vám udiareň počas procesu údenia klobás začala dechtovať.
Tvorenie dechtu je tesne späté s typom dreva, ktoré na údenie v domácej udiarni použijete. Keď je drevo mokré alebo má veľa kôry, môže sa na mäsu usadiť viac dechtu, než je obvyklé. Dechtovanie je jednou z najbežnejších chýb pri údení. Údeniny postihnuté dechtom možno rozpoznať hlavne vďaka ich veľmi tmavej, skoro čiernej farbe a výraznej aróme kyslej spáleniny. Najškodlivejšie varianty dechtu sa v udiarni objavujú pri náhlych teplotných výkyvoch alebo pri veľmi vysokých teplotách. Prečo je to tak? Väčšinou je to spôsobené nedostatočným riadením prietoku dymu v udiarni.
Preto majú naše drevené udiarne Master Smoker tri miesta, kde môžeme teplotu a ťah dymu regulovať. Prvá je priamo na ohnisku, druhá je v prívodnom komíne ku komore udiarne a posledná tretia je v komíne komory udiarne. Vďaka jednoduchej regulácii ťahu dymu dosiahnete ľahko nemennú teplotu, či už udíte studeným, teplým alebo horúcim dymom.
Vedeli ste, že...
... techniku údenia používali naši predkovia už od pradávna? V tej dobe to bolo údenie a sušenie jediným spôsobom, ako uchovať mäso po dlhšiu dobu.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom drevených udiarní Master Smoker alebo iné otázky k udiarňam, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Vianoce sa blížia a my sme pre vás pripravili skvelý výber vianočných darčekov, ktoré potešia...
Chcete grilovať ako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka súťaže MasterChef Česko, nám na...
Leto je tu a k nemu patria aj výlety, ktoré nás stoja veľa energie, obzvlášť ak sa rozhodnete...
Žádné produkty