Naša odpoveď:
Dobrý deň Tomášovi, rozpaľovanie dreveného uhlia alebo brikiet na grilovanie v rozpaľovacom komíne je odporúčané z niekoľkých kľúčových dôvodov. Poďme sa pozrieť, ako napríklad funguje trojuholníkový štartér pre drevené uhlie Napoleon.
Komín na rozpaľovanie dreveného uhlia funguje tak, že koncentruje teplo a zlepšuje prúdenie vzduchu. To spôsobuje, že uhlie alebo brikety sa rozpáli rýchlejšie a rovnomernejšie. Tento spôsob rozkúrenia nielen skracuje dobu potrebnú na rozpálenie grilu, ale tiež zaisťuje, že všetky kusy uhlia dosiahnu podobnú teplotu, čo je dôležité pre dosiahnutie konzistentnej teploty na grilovacej ploche.
Ďalšou výhodou je bezpečnosť, pretože rozpaľovanie v komíne minimalizuje riziko nechceného rozšírenia plameňov alebo iskrenia. Navyše, používanie komína eliminuje potrebu tekutých podpaľovačov, čo znamená, že uhlie je rozpálené bez použitia chemikálií. To potom prispieva k lepšej chuti vašich grilovaných pokrmov.
V stručnosti, rozpaľovaní uhlia alebo brikiet v rozpaľovacom komíne prináša:
Pokiaľ máte nejaké otázky k podpaľovaniu dreveného uhlia alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania alebo údenia, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Chcete grilovať ako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka súťaže MasterChef Česko, nám na...
Leto je tu a k nemu patria aj výlety, ktoré nás stoja veľa energie, obzvlášť ak sa rozhodnete...
Ako býva naším dobrým zvykom – všetko, čo máme, musíme vyskúšať! Nášmu záťažovému testu sa...
Žádné produkty