Predstavujeme vám domáce elektrické udiarne Bradley s manuálnym alebo digitálnym ovládaním. Udiarne sú kanadskej výroby a sú ideálne nielen pre pomalé údenie mäsa, syrov a zeleniny, ale skvele sa hodia aj na sušenie. Ako palivo na údenie sa používajú brikety z lisovaného dreva rôznych druhov od slivky, jablone, pekanu až po javor alebo dub. Celkovo máme v ponuke 28 druhov lisovaných brikiet, takže si podľa druhu mäsa môžete vybrať presne tú príchuť, ktorá k danému druhu najlepšie pasuje. Napríklad pekanové brikety náramne pasujú k bravčovému alebo zverine, javorové brikety krásne prevoňajú ...
Zobraziť celý textPredstavujeme vám domáce elektrické udiarne Bradley s manuálnym alebo digitálnym ovládaním. Udiarne sú kanadskej výroby a sú ideálne nielen pre pomalé údenie mäsa, syrov a zeleniny, ale skvele sa hodia aj na sušenie. Ako palivo na údenie sa používajú brikety z lisovaného dreva rôznych druhov od slivky, jablone, pekanu až po javor alebo dub. Celkovo máme v ponuke 28 druhov lisovaných brikiet, takže si podľa druhu mäsa môžete vybrať presne tú príchuť, ktorá k danému druhu najlepšie pasuje. Napríklad pekanové brikety náramne pasujú k bravčovému alebo zverine, javorové brikety krásne prevoňajú lososa, jabloň pasuje k zelenine a syrom, orechovec sa hodí na hovädzie rebierka. Digitálne udiarne Bradley sa dajú kúpiť v niekoľkých rôznych veľkostiach a farebných variáciách. Máte záujem o domácu udiareň s digitálnym ovládaním a štyrmi roštami? Alebo by ste radšej chceli jednoduchšiu udiareň s ručným ovládaním, ale so šiestimi roštami? Či snáď špeciálnu digitálnu udiareň ovládanú smartfónom, v ktorej môžete vyúdiť 35 kíl mäsa? Žiadny problém, u nás máme všetky druhy, stačí si vybrať.
Profesionálna digitálna udiareň perfektná pre gastronómiu a skutočných fanúšikov údenia
SkladomDomáce elektrické udiarne sú malou revolúciou vo výrobe domácich údenín. Vďaka silnému výkonu a jednoduchému ovládaniu sú vhodné pre začiatočníkov i ostrieľaných údenárov. Udiarne majú atraktívny dizajn a do malých aj veľkých sa zmestí veľa mäsa, rýb, syrov a ďalších potravín vhodných na zaúdenie. Na výber je tiež veľké množstvo brikiet na údenie s najrôznejšími príchuťami, takže si môžete vybrať presne tú príchuť, ktorá vám najviac vyhovuje alebo ktorá sa hodí k danému typu mäsa.
Manuálne udiarne Bradley pozostávajú zo základnej skrine na údenie a generátora dymu, ktorý sa k udiarni pripája v ľavej dolnej časti udiarne. Ako udiareň, tak aj generátor dymu sú vybavené vykurovacím telesom. Vykurovacia špirála vnútri udiarne vytvára potrebnú prevádzkovú teplotu a vykurovacie teleso v generátore spaľuje brikety na údenie, čím vytvára dym potrebný na zaúdenie potravín a zároveň vykurovacia špirála generátora pomáha udržiavať optimálnu prevádzkovú teplotu. Manuálna, čiže analógová udiareň Bradley sa ovláda veľmi jednoducho pomocou tlačidiel a termostatu na generátore dymu. Jednoducho naplníte komín dostatočným množstvom brikiet na údenie, zapnete generátor a pomocou regulačného gombíka si nastavíte potrebnú intenzitu prevádzkovej teploty. Potom už môžete všetko nechať na udiareň. Generátor bude do udiarne v pravidelných intervaloch dodávať brikety na údenie, ktoré na vykurovacom teliesku generátora prehoria a naplnia udiareň hustým aromatickým dymom. Generátor dodáva do udiarne jednu briketu na údenie raz za dvadsať minút. Počas údenia môžete meniť teplotu pomocou termostatu. Manuálne udiarne sú k dispozícii v dvoch veľkostiach a vo dvoch dizajnových prevedeniach.
Digitálne udiarne Bradley sa rovnako ako manuálne skladajú zo skrine na údenie a generátora dymu. K dispozícii sú v troch variantoch. Vybrať si tak môžete malú digitálnu udiareň so štyrmi roštami na údenie, veľkú digitálnu udiareň so šiestimi nerezovými roštami na údenie a unikátnu digitálnu udiareň Bradley Smart Smoker, ktorú je možné pomocou bluetooth prepojiť so smartfónom a pri údení potom môžete využívať aplikáciu iSmoke, ktorá celý proces údenia ešte uľahčí a spríjemní. Špeciálna udiareň Bradley Smart Smoker je tiež vybavená dvoma tepelnými senzormi, s ktorých pomocou možno ľahko merať teplotu mäsa a ďalších potravín určených na zaúdenie. Generátor dymu digitálnych udiarní je vybavený prehľadným displejom, s pomocou ktorého možno udiarne ľahko ovládať. Na displeji si môžete nastaviť presnú prevádzkovú teplotu v stupňoch Celzia alebo Fahrenheita a tiež dobu prevádzky. Potom už je priebeh rovnaký ako pri údení v manuálnej udiarni. Vykurovacia špirála v udiarni sa stará o vytvorenie nastavenej prevádzkovej teploty a dávkovač brikiet a vykurovacie teleso generátora sa starajú o vytvorenie aromatického dymu ( pri digitálnej udiarni vykurovacie teleso generátora prispieva k vytvoreniu nastavenej prevádzkovej teploty).
Nastavenie prevádzkovej teploty sa robí pri oboch typoch udiarní, teda pri manuálnych aj elektrických, na ovládacom paneli generátora dymu. Pri elektrických udiarňach s manuálnym ovládaním sa na nastavenie požadovanej prevádzkovej teploty používa termostat s regulačným gombíkom. Pomocou neho je možné nastaviť intenzitu prevádzkovej teploty. Pri elektrických udiarňach s digitálnym ovládaním si môžete navoliť presnú výšku prevádzkovej teploty a to ako v stupňoch Celzia, tak v stupňoch Fahrenheita.
Najjednoduchšou cestou, ako udržať udiareň pokiaľ možno v čo najčistejšom stave, je jej pravidelná údržba. V ideálnom prípade by sa udiareň mala čistiť po každom údení. Nerezové rošty na údenie a plech na odkvapkávanie môžete dať umyť do bežnej umývačky riadu. Samotnú udiareň potom najlepšie zbavíte nečistôt pomocou teplej vody, kryštalickej sódy a umývacej hubky alebo handričky.
Regulácia dymu sa pri manuálnych a digitálnych udiarňach vykonáva úplne rovnako. Všetky druhy udiarní Bradley Smoker sú totiž vybavené vetracím prieduchom so záklopkou, ktorej odklopením alebo priklopením priamo ovplyvňujete cirkuláciu dymu vnútri udiarne.
Generátor dymu slúži, ako už napovedá samotný názov, na vytvorenie aromatického dymu potrebného na zaúdenie potravín. Dym vzniká spaľovaním brikiet na údenie, ktoré sú k dispozícii v mnohých rôznych príchutiach. Brikety na údenie sa uložia do komína generátora, na ovládacom paneli sa nastaví potrebná teplota a potom môžete začať s údením. Brikety sa pomocou jednoduchého dávkovača posúvajú z komína do udiarne. Koniec dávkovača je vybavený vykurovacím telesom, na ktorom brikety prehoria. Dym prenikne do udiarne a popol spadne do záchytnej misky. Interval dávkovania brikiet je nastavený na 1 briketu raz za 20 minút.
Montáž elektrickej udiarne s manuálnym aj digitálnym ovládaním je veľmi jednoduchá. Vybalíte udiareň z pevnej krabice (udiareň je naozaj dôkladne zabalená), pripojíte k nej generátor dymu a do udiarne vložíte rošty na údenie vyrobené z nerezovej ocele. Potom už len ostáva zapojiť udiareň i generátor dymu do elektrickej siete a máte to hotové.
Pretože sa rýchlo blížia vianočné sviatky a koniec roka, pripomenieme si, ako to v tomto období...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Vianoce sa blížia a my sme pre vás pripravili skvelý výber vianočných darčekov, ktoré potešia...